Xiaomi - Nyomtatás okostelefonnal

Ismerje meg, hogyan csatlakozhat a nyomtatóhoz a Xiaomi okostelefonjával, és hogyan nyomtathat közvetlenül.

Szerző Simon Gralki · Utolsó frissítés

Ha a fájlokat vezeték nélkül kell nyomtatni a Xiaomi okostelefonról, ritka esetekben a nyomtatót kézzel kell hozzáadni, és a nyomtatási szolgáltatást telepíteni. Ezekben az utasításokban bemutatjuk, hogyan kell hozzáadni a nyomtatót és telepíteni az egyéb szolgáltatásokat.

Mivel manapság a legtöbb nyomtató saját Wi-Fi hálózatra vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozik, a dokumentumok közvetlenül a Xiaomi okostelefonról küldhetők el és rendelhetők meg nyomtatásra, mivel a Xiaomi készülék a legtöbb gyártó esetében már alapértelmezett nyomtatási szolgáltatással rendelkezik, így a manuális alkalmazás telepítése általában nem szükséges.

Ha a nyomtatót nem észleli vagy nem találja meg automatikusan, lehetőség van a Wi-Fi Direct segítségével hozzáadni, ha a nyomtató támogatja azt. Ha a nyomtatót továbbra sem észleli, akkor még mindig van lehetőség a nyomtató manuális hozzáadására az IP-cím segítségével.


Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása

Ha fájlokat, például fényképeket vagy PDF-formanyomtatványokat szeretnénk nyomtatni, ezt közvetlenül a Xiaomi okostelefonról tehetjük meg, mivel a legtöbb nyomtató manapság az otthoni Wi-Fi hálózathoz vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozik.

Mivel a Xiaomi okostelefonon a szükséges szabványos illesztőprogramok vagy nyomtatási szolgáltatások előre telepítve vannak, a leggyakoribb gyártói modellek automatikusan felismerésre kerülnek.
Amennyiben egy nyomtatót nem ismer fel, vagy az eredmény nem kielégítő, a szükséges nyomtatási szolgáltatások manuálisan is telepíthetők, amihez a különböző nyomtatógyártók alkalmazásainak széles választéka áll rendelkezésre.

Android 11 | MIUI 12.5
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Nyissa meg a Beállítások at
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Koppintson a Kapcsolat és megosztás ra
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Koppintson a Nyomtatás ra
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Koppintson a Szolgáltás hozzáadása ra
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Válassza ki a kívánt nyomtatási szolgáltatást
Nyomtatási szolgáltatás kiválasztása - Koppintson a  Telepítés re
 1. Nyissa meg a Beállításokat
 2. Koppintson a Kapcsolat és megosztásra
 3. Koppintson a Nyomtatásra
 4. Koppintson a Szolgáltás hozzáadásara
 5. Válassza ki a kívánt nyomtatási szolgáltatást
 6. Koppintson a Telepítésre

Nyomtató hozzáadása

A legtöbb nyomtatót a Xiaomi okostelefon automatikusan felismeri, ha mindkét eszköz ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik.
A nyomtatótól függően Wi-Fi Directen keresztül is csatlakoztathatja az okostelefonhoz. Ha a kívánt nyomtató nem látható a hálózatban, akkor az IP-cím segítségével manuálisan is hozzáadhatja.


Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Hogyan nyomtassunk a Xiaomiról?

Ahhoz, hogy egy fényképet, dokumentumot vagy PDF-fájlt közvetlenül a Xiaomi okostelefonról nyomtatási feladatként elküldhessen egy nyomtatóra, meg kell nyitni a megfelelő fájlt, és ki kell választani a megosztási lehetőséget. A nyomtatási szolgáltatás kiválasztása után a fájl automatikusan elküldésre kerül a nyomtatóra és kinyomtatásra.

Hogyan telepíthetek nyomtatási szolgáltatást a Xiaomi?

Ha egy hozzáadott nyomtató nem hozza a kívánt nyomtatási eredményt, annak oka lehet, hogy a Xiaomi okostelefonon nincsenek illesztőprogramok.
A megfelelő szoftver vagy alkalmazás nyomtatási szolgáltatásként letölthető, amely biztosítja a szükséges illesztőprogramokat és néha még további funkciókat is.

Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
Xiaomi - USB kapcsolat beállítása
Xiaomi - USB kapcsolat beállítása

Az USB-konfiguráció módosítása vagy egy alapértelmezett USB-beállítás kiválasztása a jövőbeli csatlakozásokhoz.

Xiaomi - Wi-Fi csatlakoztatása és konfigurálása

Tudja meg, hogyan lehet Wi-Fi kapcsolatot létesíteni a Xiaomi okostelefonnal, illetve milyen Wi-Fi beállításokat lehet...

Xiaomi - Bluetooth használata és konfigurálása

A Xiaomi okostelefon párosítása más eszközökkel vagy a konfiguráció beállítása